Gesbey
EN

Beyçelik ve Gestamp Renewables Industries(GRI) ortaklığı ile Bandırma’da faaliyet gösteren Gesbey, GRI’ın Güney Afrika’daki Fabrikasına NDT eğitimi ve uygulamalarını göstermek üzere Kalite Ekibini gönderdi.

Beyçelik ve Gestamp Renewables Industries(GRI) ortaklığı ile Bandırma’da rüzgar türbini üretimi alanında faaliyet gösteren Gesbey, dönem dönem teknik boya, kaynak ve mühendislik konularında destek sağlamak amacıyla diğer ülkelerdeki rüzgar kulesi üretimi yapan GRI fabrikalarına personelini gönderiyor. Bu kapsamda en son Gesbey Kalite Bölümü’nden Eren Vurgun, Alper Ördekçi ve Deniz Gözübüyük’ten oluşan tahribatsız muayene (NDT) konusunda sertifikalı üç kişilik ekip GRI şirketinin Güney Afrika’daki fabrikasına yeni başlayacak kalite çalışanları için NDT eğitimini vermek ve uygulamalarını göstermek üzere gitti.

Rüzgar kulesi imalatı aşamasında kaynaklı üretim sürecinde yapılan tüm kaynaklar UT (Ultrasonik Test) yöntemi ile yüzde 100 kontrol edilerek kaynak hata taraması yapılıyor. Gesbey’de bu süreç konusunda uzman Gesbey personeli tarafından yürütülüyor. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da GRI South Africa fabrikası da bu konuda teknik destek ihtiyacını Gesbey’den talep etti.

Gesbey Kalite Ekibi GRI Güney Afrika Fabrikasında